Θέλεις να ανταλλάξεις ρούχα ή παπούτσια? Να πως θα το οργανώσεις 0

swap-not-shop

Επιλογή θέματος

Καταρχήν θα πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα. Θα ανταλλάξετε γυναικεία, παιδικά ή αδρικά.Ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα ή όλα μαζί?

Ανταλλαγή μεταξύ γνωστών ή μήπως…

Αποφασίστε αν η ανταλλαγή θα γίνει μεταξύ φίλων ή θα καλέσετε και άγνωστο κόσμο. Και επιπλέον σκεφτείτε και πόσους.

Εύρεση χώρου

Αν δεν είσαστε πάρα πολλά άτομα τότε θα σας εξυπηρετούσε και το σαλόνι του σπιτιου σας ή ακόμα και μια ταράτσα. Στο σπίτι θα πρέπει να σκεφτείτε από πριν που θα απλωθούν τα ρούχα, τα παπούτσια κτλ και που θα καθίσει ο κόσμος.  Αν αποφασίσετε να κάνετε κάτι πιο μεγάλο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν έχτε καλέσει πολύ κόσμο και νομίζετε πως το σπίτι δεν σας χωράει τότε θα πρέπει να βρείτε κάτι μεγαλύτερο. Προσοχή όμως, μην απλωθείται πολύ, όσο πιο συμμαζεμένα είστε τόσο πιο εύκολες θα είναι οι ανταλλαγές.

 

Ενημέρωση

Ανεξάρτητα από το αν οι παρευρισκόμενοι θα είναι πολλοί ή λίγοι θα πρέπει να προηγηθεί φυσικά μια ενημέρωση για το πότε θα γίνει η ανταλλαγή. Σε αυτό θα βοηθήσει το Facebook, αφού δημιουργήσετε ένα event.

Καλύτερα με βοήθεια

Αν η ανταλλαγή γίνει μεταξύ φίλων τότε δεν χρειάζεται πολλά-πολλά.Όλοι θα βάλουν ένα χεράκι βοήθειας. Αν έχετε περισσότερο κόσμο θα χρειαστείτε κάποιους εθελοντές που θα βοηθήσουν στο συγύρισμα των ρούχων και γενικότερα στην εποπτεία τις όλης κατάστασης.

Αν το οργανώσετε σε σπίτι, πείτε σε δυο-τρεις φίλους να έρθουν νωρίτερα για να βάλουν ένα χεράκι. Αν το κάνετε μεγαλύτερο, τότε σίγουρα χρειάζεστε 3-4 εθελοντές για να βοηθάνε στο συγύρισμα των ρούχων, να απαντούν ερωτήσεις και να έχουν το …νου τους για οτιδήποτε. Οργανωθείτε από πριν, φτιάξτε κατηγορίες για τα ρούχα, προμηθευτείτε κρεμάστρες και μανταλάκια, καλόγερους και ράφια.

Αν σας περισέψουν ρούχα ή παπούτσια

Τι πιο απλό? Σε συννενόηση με τους υπόλοιπους, και αφού κανείς δεν τα χρειάζεται πια, κάντε τα δωρεά σε κάποια οικογένεια που τα έχει ανάγκη, σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποια εκκλησία.

Δημιουργήστε κανόνες

Βάλτε κανόνες από την αρχή. Βασική αρχή θα πρέπει να είναι ότι δεν φέρνουμε ρούχα ή παπούτσια που είναι για τα σκουπίδια αλλά κάτι το οποίο θα μπορέσει να φορεθεί από κάποιον άλλο.

Χρήματα

Βασική αρχή είναι να είναι όλα δωρεάν. Αν υπάρχουν κάποια μικροέξοδα για την διοργάνωση μπορούν να μοιραστούν ισότημα σε όλους.